Bult in zicht! - Erfgoedtentoonstelling en wandeling in Wichelen

Net geen 1000 jaar geleden werden bij ons de eerste mottekastelen gebouwd. Nog tot 4 oktober bezoek je in Wichelen Bult in zicht!, een boeiende tentoonstelling over deze middeleeuwse versterkingen. IOED Schelde-Durme organiseert in het kader van deze tentoonstelling op 24 september een gegidste wandeling in Wichelen langs de site van Bergenmeersen.Terug naar overzicht

Wichelen

Startplaats

24 September 2023 | 09u00

Start

24 September 2023 | 17u00

Einde
Delen

Net geen 1000 jaar geleden werden bij ons de eerste mottekastelen gebouwd. Daarmee is het één van de oudste - zo niet het oudste - kasteeltype in Vlaanderen. Nog tot 4 oktober bezoek je in het Sociaal Huis in Wichelen Bult in zicht!, een boeiende tentoonstelling over deze middeleeuwse versterkingen uit hout en aarde.

IOED Schelde-Durme organiseert in het kader van deze tentoonstelling een gegidste wandeling in Wichelen langs de site van Bergenmeersen. Op basis van archeologisch onderzoek weet men dat hier in de Middeleeuwen een mottekasteel stond. Op zondag 24 september neemt Erwin Meylemans (archeoloog, Agentschap Onroerend Erfgoed) je mee langs de site waar hij dieper op de opgravingsresultaten zal ingaan.

De wandeling is gratis, inschrijven kan via ioedscheldedurme@rlsd.be.

 

Praktisch

De tentoonstelling Bult in zicht! bezoek je tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis in Wichelen.

Meer info vind je hier.

TV Oost bezocht de tentoonsteling en maakte een reportage.

© Bult in Zicht!
© Bult in zicht!