Concert Jef Neve & David Van Reybrouck

Concert Rain Requiem op 23 en 24 juniTerug naar overzicht

Sint-Amands, Scheldebocht

Startplaats

23 juni 2022 | 20u30

Start

24 juni 2022 | 22u00

Einde

Vanaf 18 euro

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Jef Neve en David Van Reybrouck bijten op 23 en 24 juni de spits af.

Helende muziek voor een planeet die beter verdient 

Bijna een jaar geleden werden grote delen van West-Europa overvallen door extreme regenval met schrikbarende overstromingen tot gevolg. De nietsontziende watervloed liet een ongekende ravage achter. Het oostelijke gedeelte van ons land werd zwaar getroffen. Veertig mensen kwamen om het leven en ontelbare slachtoffers verloren hun hebben en houden. Al snel waren meteorologen en klimaatdeskundigen het erover eens dat zulke extreme weersomstandigheden verband houden met de klimaatverandering en in de toekomst vaker zullen voorkomen.  

STROOM, een festival waarin kunstenaars hun stem laten horen in het klimaatdebat, vroeg aan componist Jef Neve en schrijver David Van Reybrouck om een nieuw requiem te schrijven, een dodenmis voor de planeet die we mogelijk met ons allen ten grave aan het dragen zijn. Ze creëren samen Rain Requiem, opgedragen aan de slachtoffers van de overstromingen. Van Reybrouck bezocht het getroffen gebied en sprak met tientallen getroffenen en nabestaanden. Zijn tekst is poëzie gepuurd uit interviews. Hij vermengt de drie landstalen met Engels en Latijn, de wereldtalen uit heden en verleden. 

Op een van de mooiste plekken langs de Schelde, in de bocht bij Sint-Amands, wordt Rain Requiem boven de doopvont gehouden. De componist zelf dirigeert het orkest Casco Phil, Vocaal Ensemble Reflection en solisten. Met een adembenemend uitzicht op de rivier staan we stil bij de kracht van het water en het belang van een zorgvuldige omgang met de planeet waarop we te gast zijn. 

De concerten gaan door op 23 en 24 juni, in de Scheldebocht in Sint-Amands.

Ontdek alle praktische informatie en reserveer je tickets

Inschrijven

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 18 euro.

Reserveer hier je tickets