Discours - De plastiekmaatschappij

Discussier mee met een panel van expertenTerug naar overzicht

Wichelen, Sociaal Huis

Startplaats

28 juni 2022 | 19u00

Start

28 juni 2022 | 21u00

Einde

5 euro

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Op 28 juni kan je er een discours bijwonen over plastiekvervuiling. 

Discours: (Micro)plastics in de Schelde en in ons lichaam

De waterkwaliteit van de Schelde is de voorbije decennia sterk verbeterd en de visstand in onze rivieren groeit. Toch blijft vervuiling een groot issue. In de media zien we schokkende beelden van grote afvaleilanden in onze oceanen. Tonnen niet-afbreekbaar plastic drijven dagelijks via onze rivieren richting zee. Wie goed kijkt, moet niet lang zoeken om vuil te spotten langs de oevers van de Schelde. Maar er is meer aan de hand dan wat voor het blote oog zichtbaar is.

Microplastics  en de nog kleinere nanoplastics komen massaal voor in onze oceanen en rivieren. Uiteindelijk komen deze kleine deeltjes terecht in planten, dieren en bijgevolg ook in onze voedselketen. Over de schadelijkheid en mogelijke impact op onze gezondheid is nog veel onduidelijk. Een ding is zeker: in de toekomst moeten ons gedrag en ons plasticgebruik drastisch veranderen. Enkele experten gaan met elkaar in gesprek over de omvang van het plasticprobleem en de impact op onze omgeving. 

Aan deze lezing koppelen we een zwerfvuilactie. We nodigen iedereen vrijblijvend uit om een uurtje voor het discours de handen uit de mouwen te steken en tijdens een korte wandeling (3,5 à 4 kilometer) zwerfvuil op te ruimen langs en in de buurt van de Schelde. We starten om 18 uur aan het Sociaal Huis.

Ontdek alle praktische informatie en reserveer je tickets

Inschrijven

Tickets kosten 5 euro.

Reserveer hier je tickets