Discours - Graantekort, geen brood meer op ons bord?

Panelgesprek over traditionele landbouw, korte keten en de wankelende graanmarkt.Terug naar overzicht

Destelbergen, Proefcentrum Sierteelt

Startplaats

29 juni 2022 | 19u00

Start

29 juni 2022 | 21u00

Einde

5 euro

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Op 29 juni kan je er een discours bijwonen over traditionele landbouw, korte keten en de impact van de wankelende graanmarkt op de situatie in ons land.

Discours: Is korte keten een alternatief?

Onze wereld wordt steeds groter. Het internet verbindt ons met de verste uithoeken van de planeet. Een ook met een virus in China, een oorlog in Oekraïne… Ze hebben verregaande impact op ons dagelijkse leven én op ons bord. Onze voeding heeft dikwijls een lange weg afgelegd voordat het in de supermarkt of op tafel terechtkomt.

De situatie in Rusland en Oekraïne toont aan hoe groot de impact kan zijn wanneer aan het begin van die lange keten iets verandert. Grondstoffen en ook alle afgeleide producten worden schaarser en duurder. Kan korte keten hierop een antwoord bieden? Of is het verhaal meer genuanceerd? Experten gaan in gesprek over traditionele landbouw, korte keten en de impact van de wankelende graanmarkt op de situatie in ons land. 

Uitvoerders

Joris Relaes, administrateur-generaal ILVO
Jan Willem Van der Schans, expert ultra-korte keten
Moderator: Ann Detelder, Manager Steunpunt Korte Keten

Ontdek alle praktische informatie en reserveer je tickets

Inschrijven

Tickets kosten 5 euro.

Reserveer hier je tickets