Expo: Scheldekronkels

Boeiende tentoonstelling over de geschiedenis van de ScheldeTerug naar overzicht

Destelbergen

Startplaats

25 juni 2022 | 14u00

Start

31 oktober 2022 | 14u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Beleef de Scheldevallei via de expo Scheldekronkels in Destelbergen! 

De Schelde vertelt …

12.000 jaar geleden; de laatste ijstijd loopt op z’n einde, de temperatuur stijgt, ijslagen smelten. Gezwollen door massa’s smeltwater slingert een rivier zich woest kolkend door het landschap: de Schelde. Die oer-Schelde vormde mee het landschap waar we vandaag in leven. De mens leefde langs en met de Schelde, bouwde bruggen en sluizen, trok boten en stak turf. Er kwamen forten en kloosters, steenbakkerijen en dijken. Er ontstond uitbundige natuur. 

Als de Schelde kon praten, vertelde ze duizenden boeiende verhalen. Dat doet ze in deze tentoonstelling met kaarten, foto’s, anekdotes en weetjes, véél weetjes. Niet te missen!

Praktisch

Voor iedereen van 9 tot 99 jaar. 
De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 25 juni tot 31 oktober, telkens van 14u tot 19u (niet op maandag en dinsdag).
Niet toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Uitvoerders

Organisatie: Tentoonstelling op initiatief van gemeente Destelbergen en Heemkundige Kring De Oost-Oudburg, in samenwerking met GeMuDes, Natuurpunt Damvallei en Erfgoedcel Viersprong.

Ontdek alle praktische informatie

Inschrijven

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 25 juni tot 31 oktober, telkens van 14u tot 19u (niet op maandag en dinsdag).

Meer informatie