Familiedag Kasteel Van Laarne

Laat je (klein)kinderen kennis maken met klimaat en natuur aan de hand van kindvriendelijke voorstellingenTerug naar overzicht

Kasteel van Laarne

Startplaats

3 juli 2022 | 13u00

Start

3 juli 2022 | 18u00

Einde

Tickets variƫren van 5 tot 15 euro. Er zijn ook gratis voorstellingen.

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Op de laatste festivaldag strijkt STROOM neer aan het Kasteel van Laarne, voor een dag vol voorstellingen voor iedereen van 2 tot 102 jaar. Van Kapitein Winokio die de Aarde bezingt, over belevingsgerichte vertelsels, tot verborgen muzikanten in het bos: kom genieten van een zalige zondag in de buitenlucht. Onder impuls van enkele unieke voorstellingen kunnen kinderen er bedenken hoe ze zelf een steentje kunnen bijdragen aan een mooie toekomst voor onze planeet. Met als kers op de taart een gezellige vier-uurtjes-picknick! 

Hallo Aarde 
Kapitein Winokio (3+)

Tijdens onze familiedag zie je Kapitein Winokio zoals je hem nog nooit hebt gezien, heerlijk intiem en gezellig. Met enkele leden van zijn bemanning bejubelt de geliefde kapitein in deze nieuwe voorstelling de aarde. Pluk de dag en zing een lied: een lied voor moeder Aarde. Bergen, bomen, oceanen … witte zwanen, zwarte zwanen … Wat een mooie planeet! Stampen met de voeten. Klappen in de handen.?We dansen samen door alle landen. Kapitein Winokio bezingt onze moeder aarde en viert deze grote bol graag samen met jou. Kom, zing en dans met ons mee!  

 

Vreemde vogels 
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (6+) 

Vier mannen in kleurrijke pakken rennen met hun klarinet door het hoge gras. Deze vreemde vogels hebben een probleem. Wat zij ook proberen, er komt geen muziek meer uit hun instrumenten. Daar laten ze het natuurlijk niet zomaar bij zitten. Ze gaan op onderzoek uit, maar gelukkig hoeven ze dat niet alleen te doen. De kinderen helpen hen in hun zoektocht naar nieuwe geluiden en de natuur blijkt daarvoor de perfecte plek te zijn. De specht, de sprinkhaan, het kraken van de takken onder je voeten. Als je goed luistert, kun je overal in de natuur geluiden ontdekken. Samen met de vier virtuoze klarinettisten wandelen de kinderen en hun ouders door de velden rond het kasteel van Laarne. De wandeling wordt geregeld onderbroken door mini-concertjes. Als er genoeg geluiden verzameld zijn, wandelen we weer door. 
De composities voor de concerten in het veld werden geschreven door Leonard Evers en geïnspireerd op de muziek van Gustav Mahler, wiens muziek ook vol verwijzingen naar de natuur zit. De musici reageren ook improviserend op datgene wat zij en het publiek om zich heen horen. 
Deze productie is ontwikkeld in opdracht van Het Concertgebouw. 

 

Eiland van Michobi 
Kakelnest (6+) 

Eiland van Michobi is een belevingsgerichte vertelling voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, gevolgd door een relaxatiesessie en een heerlijk klankbad.?Alles vindt plaats in de bijzondere caravan van Kakelnest. 
Is het echt zo erg wanneer je een blikje in de natuur gooit??Wat gebeurt er met de plastic zak die in de beek terecht komt? Kan je als kind iets doen tegen milieuvervuiling?? Is dat niet de taak van de grote mensen???Is er eigenlijk wel een probleem; er zijn toch nog voldoende bossen en de zee is toch groot genoeg voor alle vissen? 
Tijdens de vertelling worden de kinderen op een sfeervolle, pakkende en positieve wijze bewust gemaakt van de milieuproblematiek.?Door zeven eenvoudige ‘vuistregels’?toe te passen, kunnen ze zelf hun steentje bijdragen aan de oplossing. Neem samen wat zand van het Eiland Michobi en zorg mee voor een schone wereld.

 

Dagmar Chittka/Rauher Engel  
MinMeerZee (2+) 

Kijk! De vrouw uit de zee! Heb je haar gezien? Dat is de MinMeerZee! Daar in de verte, ze komt naar ons toe. Hoor je het geluid van de zee? De golven worden steeds groter! Wat is zij lang, als een reus! En wat een prachtige jurk! Maar wat zit er toch allemaal in die jurk? Zie jij het ook? 
Laat je verrassen door de MinMeerZee. Zij kan niet alleen mooi dansen, maar ze kan ook praten. Misschien kan jij een van haar vragen beantwoorden voordat ze weer in de zee verdwijnt? Luister naar wat ze te zeggen heeft… 
De MinMeerZee wil kinderen bewust maken van de vervuiling van de zee en de ‘plastic soup’. Gelijktijdig inspireert zij de kinderen om van afval, of van wat je zomaar op straat of in de natuur vindt, iets moois te maken. 
Dagmar Chittka van Rauher Engel maakt danstheatervoorstellingen voor de allerkleinsten, waarin bijna niet wordt gesproken. Haar werk is een grillige mix van beweging, dans, spel en humor.

 

Kasteelbezoek
Het kasteel van Laarne is één van de mooiste en best bewaarde waterburchten van hetland. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en zilverwerk zorgen voor een onvergetelijk bezoek. Er zijn actieve parcours voor kinderen: een kabouterzoektocht (3-5 jaar) en twee fotozoektochten (5-7 jaar en 8-9 jaar)! 

Vieruurtjes Picknick 
Geniet van onze vieruurtjes-picknick dankzij de fijne samenwerking met Voedselteams. Zij zorgen voor biologische snoeperijen van lokale producenten! Geniet in de weide van een pakketje vol lekkers! 

Ontdek alle praktische informatie en reserveer je tickets

Inschrijven

Er zijn op deze familiedag heel wat verschillende voorstellingen. Tickets variëren van 5 tot 15 euro. Er zijn ook gratis voorstellingen!

Reserveer hier je tickets