Gratis filmvoorstelling: Grutto! - De reis van de nationale vogel

Natuurdocumentaire - Film, Fauna en FloraTerug naar overzicht

CC Stroming, Dorp 101, 9290 Berlare

Startplaats

8 maart 2023 | 20u00

Start

8 maart 2023 | 22u00

Einde

gratis

prijs
Delen

Op 8 maart 2023 kan je in CC Stroming in Berlare gratis kijken naar de nieuwe natuurdocumentaire "Grutto! - De reis van de nationale vogel". De voorstelling is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Reserveer dus hier tijdig je tickets. 

 

Weidevogels: met uitsterven bedreigd

Weidevogels zijn een heel verscheiden groep aan vogels die graag broeden in een streekeigen agrarisch landschap: laaggelegen, vlakke graslandgebieden. Ze nestelen zowel op graasweides, hooiweides, hooilanden als akkers. Twee typische en opvallende weidevogels uit onze streek zijn de grutto en de kievit. 

Wat deze soorten gemeen hebben is dat ze hun nest op de grond maken in vochtige tot natte graslanden. Daardoor zijn ze helaas kwetsbaar voor roofdieren of bewerkingen op het land zoals maaien van gras. Ook droogte speelt hen parten omdat de bodem dan te hard wordt om er wormen en ander voedsel uit te halen met hun gevoelige snavel. De aantallen grutto’s, maar vooral ook het landbouwsysteem veranderden de laatste jaren in sneltempo. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is de populatie grutto’s met bijna 70% afgenomen. 

 

Natuurdocumentaire Grutto! - De reis van de nationale vogel

Ruben Smit en zijn crew volgden de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. 

Het resultaat is de prachtige natuurdocumentaire 'Grutto! - De reis van de nationale vogel". Deze documentaire laat zien hoe hard de grutto moet werken om te kunnen overleven in een wereld van mensen. En over de mensen die hem willen beschermen maar hoe moeilijk dat vaak is. Want net als de vogels hebben ook boeren, ook in het buitenland, het moeilijk om te overleven in de snel veranderende wereld. Een gepolariseerde wereld waar de grutto’s en boeren hun best doen om te overleven.

Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van onze grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

 

Gratis filmvoorstelling in Berlare: reserveer je tickets!

De grutto broedt ook in Berlare en Zele, in vogelvlucht op amper 1,5 km afstand van CC Stroming! Daarom laten we je er graag kennis mee maken tijdens een gratis filmvoorstelling op woensdag 8 maart 2023 in CC Stroming, Dorp 101, 9290 Berlare. Na de film wordt een drankje aangeboden in de foyer. De voorstelling en de drink zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Reserveer dus tijdig je tickets. Dat kan via onderstaand bestelformulier.

 

 

© RLSD

Deze avond wordt georganiseerd door Regionaal Landschap Schelde-Durme en Boerennatuur Vlaanderen in het kader van het weidevogelproject Berlare-Zele i.s.m. gemeenten Berlare en Zele, de lokale landbouwers, lokale jagers, Polder tussen Schelde en Durme, vzw Durme, provincie Oost-Vlaanderen en Vlaamse Landmaatschappij en onderzoekscentrum AGROFOODNATURE van HOGENT.

Uw bestelling

Koop hier onze producten

Ticket filmvoorstelling "Grutto! - De reis van de nationale vogel" €0,00 | aantal beschikbaar: 5

Reserveer hier je tickets voor de gratis filmvoorstelling  "Grutto! - De reis van de nationale vogel" op woensdag 8 maart om 20u in CC Stroming, Dorp 101, 9290 Berlare. Je ontvangt een bevestiging van jouw tickets via e-mail. Gelieve de tickets mee te brengen naar de voorstelling. 

Kies hieronder je aantal tickets (max 5 tickets per bestelling)Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen