(H)eerlijk Lokaalmarkt

Ontdek op zaterdag 13 mei heerlijk lokaal geproduceerde voedselwaren én producenten van hoeveproducten uit Aalst, Affligem, Asse en Opwijk tijdens onze (H)eerlijk Lokaalmarkt in Aalst en trakteer jezelf op al het lekkers dat je streek te bieden heeft!Werfplein, Aalst

Startplaats

13 mei 2023 | 08u00

Start

13 mei 2023 | 15u00

Einde

gratis

prijs
Delen

Seizoensgebonden en kwaliteitsvolle producten, verser dan vers en bovendien superlekker? Inkopen doen bij boeren in jouw streek, daar pluk je alleen maar voordelen van! Je weet waar het voedsel vandaan komt, de boer krijgt een eerlijke prijs én je belast minder het milieu omdat je een pak transportkilometers en verpakkingsmaterialen vermijdt. Dagelijks zetten boeren in jouw regio zich in voor de beste producten, geteeld en gekweekt met passie voor hun vak.

Wat is korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil superverse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je de lokale economie. Korte keten omvat vele verschillende soorten verkooppunten om een rechtstreekse verkoop mogelijk te maken: hoevewinkels, boerenmarkten, automaten, zelfpluktuinen, groenteabonnementen, webwinkels en voedselteams.

(H)eerlijk Lokaalmarkt

Die heerlijke lokale producten vind je vaak dichter bij huis dan je denkt! Ontdek op zaterdag 13 mei heerlijk lokaal geproduceerde voedselwaren én producenten van hoeveproducten uit Aalst, Affligem, Asse en Opwijk tijdens onze (H)eerlijk Lokaalmarkt en trakteer jezelf op al het lekkers dat je streek te bieden heeft! Proef, geniet van muziek en straattheater, klauter op een stroberg, neem een kijkje bij onze kinderboerderij en schuif gezellig aan bij de langste picknicktafel!

Wanneer?

Zaterdag 13 mei van 8u tot 15u

Waar?

Werfplein, Aalst

 

>>> Wij geven 100 gratis pannenkoeken weg aan iedereen die om 12.30u aan onze meterslange tafel zit te picknicken! Jij komt toch ook?

Programma

10u-12u: Vooruit met de Kuit - Ludieke fanfare met majorettes

Vooruit met de Kuit, een stelletje ongeregeld met eigenzinnige muzikanten en dartele majoretten. Bij toeschouwers van 3 tot 123 jaar oud zorgt de bende voor verwarring, verwondering maar bovenal een brede glimlach! 

© Vooruit met de Kuit

10u-14u: Straattheater Knol d'Amour

Knol d'Amour is een ode aan de aardappel, een wonderlijke interactieve installatie waarin de aardappel de hoofdrol speelt geval in een interactieve installatie in beeld, geluid en smaak. Knol d'Amour, een smakelijk liefdesverhaal! 

© Knol d'Amour

Doorlopend

(H)eerlijk Lokaalmarkt met lokaal geproduceerde voedselwaren

Klauterpret voor de allerkleinsten

Mobiele kinderboerderij

Schijf aan bij de langste picknicktafel

© Roels

Korte keten in jouw buurt

Ontdek op www.heerlijklokaal.be waar je kan terecht kan voor meer (H)eerlijk lokale lekkernijen.