Infomoment inventarisatie trage wegen Puurs-Centrum en Kalfort

Ben jij een avontuurlijke wandelaar die graag onbekende paden ontdekt? Puurs-Sint-Amands brengt dit voorjaar de trage wegen van Puurs-Centrum en Kalfort in kaart. Hou je van wandelen en wil je graag jouw gemeente op een andere manier leren kennen? Tijdens onze infoavond krijg je alle informatie die je nodig hebt om de inventarisatie tot een goed einde te brengen.Terug naar overzicht

Cultureel Centrum Binder, Forum 9, 2870 Puurs-Sint-Amands

Startplaats

21 maart 2023 | 19u00

Start

21 maart 2023 | 21u00

Einde

gratis

prijs
Delen

Kerkwegels, jaagpaden, vroegere trein- en trambeddingen, doorsteken in wijken… Ook Puurs-Sint-Amands heeft veel wegjes en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel en zijn ook ideale wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt.

Gemeente Puurs-Sint-Amands wil haar netwerk aan trage wegen opwaarderen. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het gesteld is met deze wegjes moeten we alle trage wegen inventariseren.De afgelopen jaren gebeurde dit door avontuurlijke wandelliefhebbers in Sint-Amands en de Puurse deelgemeenten Breendonk, Liezele en Ruisbroek. Nu is het allerlaatste deelgebied aan zet: Puurs-Centrum en Kalfort. Daarbij willen we graag beroep doen op jouw enthousiasme en streekkennis.

Hou je van wandelen en wil je graag jouw gemeente op een andere manier leren kennen? Op onze infoavond op dinsdag 21 maart krijg je alle informatie die je nodig hebt om deze missie tot een goed einde te brengen. 

De inventarisatie gebeurt met een speciaal daartoe ontwikkelde app. Om ermee aan de slag te kunnen voorzien we nadien voor alle kandidaat-padvinders een gezamenlijke terreinuitstap op zaterdag 25 maart 2023 van 9.30 uur tot 11.30 uur. We vertrekken aan de noordelijke toegang van het station van Puurs (kant Merkenveld) en onthullen onderweg de beste tips & tricks!

Wanneer?

  • Terreinuitstap op zaterdag 25 maart om 9.30u - afspraak aan het station van Puurs, kant Merkenveld

Voor meer info kan je terecht bij Lies Vervaet, medewerker Trage wegen: lies@rlsd.be

Wil je graag mee aan de slag? 

Hier vind je de handleiding voor inventariseren met de app My Obs

Wil je bekijken welk gebied van Puurs je wil ontdekken?

Hier vind je de overzichtskaart met de verschillende sectoren of te inventariseren deelgebieden

Waarom meedoen aan een inventarisatie zo fijn is? Daar vertelt vrijwilliger Karin Wouters graag meer over: https://www.rlsd.be/nieuws/interview-met-vrijwilliger-trage-wegen-karin-wouters