Kunstenroute #herecomestheflood

De hele zomer lang kan je op 23 locaties in de Scheldevallei de kunstwerken van Rem van den Bosch bewonderenTerug naar overzicht

In 23 gemeenten in de Scheldevallei

Startplaats

28 augustus 2022 | 14u00

Start

31 augustus 2022 | 14u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. De hele zomer lang kan je op 23 locaties in de Scheldevallei de kunstwerken van Rem van den Bosch bewonderen

Bewuste kunst in 23 gemeenten

De Nederlandse kunstenaar Rem van den Bosch nam langs de oevers van de Schelde foto’s van modellen die, gekleed in een signaalrode kleur, als stille boodschappers met hun handen de hoogte aangeven die het waterpeil bij een gevaarlijke overstroming zou bereiken op de Schelde, Durme of Rupel.

Met zijn confronterende foto’s is Van den Bosch niet uit op sensatie, maar wel op waterbewustzijn en een open gesprek over de toekomst. #herecomstheflood brengt 23 herkenbare locaties in beeld waar we vandaag meestal zorgeloos wonen, werken en leven aan het water zonder stil te staan bij de waterkerende werking van dijken, de bescherming van de schorren die ervoor liggen en de waterbuffering in overstromingsgebieden. De beelden zullen, afgedrukt op doek, de hele zomer te zien zijn op een wandel- en fietsroute langs de gemeentes van de Scheldevallei. Ze vormen ook de uitvalsbasis van gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten door de zomer heen. 
Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan.

Ontdek alle praktische informatie

Inschrijven

Gratis voorstelling. Ontdek alle locaties via onderstaande link.

Ontdek alle locaties


Download de STROOM wandel- en fietsbrochure

Deze zomer kan je de Scheldevallei beleven dankzij heel wat gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten. Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan. 

Download de brochure hier