Nacht van de Duisternis - 14 oktober 2023

Tijdens Nacht van de Duisternis vragen we symbolisch aandacht voor het nachtelijke landschap en de impact van lichthinder. Tientallen gemeenten en verenigingen in Vlaanderen doven die avond zoveel mogelijk openbare verlichting, monument- en klemtoonverlichting om de nacht weer eens echt de nacht te laten zijn. Zet 14 oktober alvast in je agenda!14 oktober 2023 | 00u00

Start

14 oktober 2023 | 23u59

Einde
Delen
Tijdens Nacht van de Duisternis vragen we symbolisch aandacht voor het nachtelijke landschap en de impact van lichthinder. Tientallen gemeenten en verenigingen in Vlaanderen doven die avond zoveel mogelijk openbare verlichting, monument- en klemtoonverlichting om de nacht weer eens echt de nacht te laten zijn. Er wordt immers te veel en verkeerd verlicht, zowel door overheid, industrie als de bevolking. Dat licht straalt vaak omhoog in de richting waar geen mens er nut aan heeft maar wel de nachtelijke natuur wordt verstoord.
 
Zet 14 oktober alvast in je agenda! In Hamme ontdek je tijdens de belevingswandeling het nachtelijk landschap onder leiding van Natuurpunt Hamme en volkssterrenwacht Armand Pien. In Tielrode maak je tijdens een nachtelijke zoektocht kennis met onze vleermuizen. Een gids brengt met woord en beeld het verhaal van deze fabelachtige wezentjes. Ontdek hier alle activiteiten.
 
Meer weten over de impact van lichthinder? Je vind er alles over op onze projectpagina.