Poëzie: klimaatdichters

Prikkelende ontmoeting met poëzie in WetterenTerug naar overzicht

Wetteren, Overbeke Kerk

Startplaats

30 juni 2022 | 17u00

Start

30 juni 2022 | 22u00

Einde

15 euro

prijs
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Op 30 juni kan je in Wetteren terecht voor een prikkelende ontmoeting met poëzie! 

Wat kunnen onze dichters, de barden en woordkunstenaars van vandaag, ons vertellen over de natuur en het klimaat? Is de natuur als vanouds nog steeds die onuitputtelijke inspiratiebron voor de poëten, of maken ook zij zich zorgen over de kant die het opgaat? 

De Klimaatdichters zijn een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse dichters. Ze strijden met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld. 
Op deze avond geen cijfers of statistieken, maar de stem van zes woordkunstenaars. 

In de kerk van Overbeke, die onlangs een nieuwe bestemming kreeg als wijkplek voor ontmoeting, cultuur en burgerinitiatief, ontmoet je de dichters van dichtbij in de intieme setting van de originele, kleurrijke huisjes die het vernieuwde interieur van de kerk vormen. 
Stan Van Rompay levert zijn bijdrage met prachtige, live gespeelde orgelmuziek en de hele zomeravond lang kun je genieten van een drankje op het plein voor de kerk.

Reserveer je tickets

Inschrijven

Er zijn 2 voorstellingen:

- 30 juni om 17u
- 30 juni om 19u

Tickets kosten 15 euro.

Reserveer hier je tickets