Schattenzoektocht: Beleef de Scheldevallei

Kindvriendelijke schattenzoektocht langs de kunstwerken van Rem van den BoschTerug naar overzicht

Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster en Zele

Startplaats

22 juni 2022 | 14u00

Start

31 augustus 2022 | 14u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

De hele zomer lang kan je op 23 locaties in de Scheldevallei de kunstwerken van Rem van den Bosch bewonderen. Op 6 van deze locaties kan je ook op schattenzoektocht. Ideaal om samen met de kinderen de Scheldevallei te ontdekken! 

Kunstenroute #herecomestheflood

De Nederlandse kunstenaar Rem van den Bosch nam langs de oevers van de Schelde foto’s van modellen die, gekleed in een signaalrode kleur, als stille boodschappers met hun handen de hoogte aangeven die het waterpeil bij een gevaarlijke overstroming zou bereiken op de Schelde, Durme of Rupel.

Met zijn confronterende foto’s is Van den Bosch niet uit op sensatie, maar wel op waterbewustzijn en een open gesprek over de toekomst. #herecomstheflood brengt 23 herkenbare locaties in beeld waar we vandaag meestal zorgeloos wonen, werken en leven aan het water zonder stil te staan bij de waterkerende werking van dijken, de bescherming van de schorren die ervoor liggen en de waterbuffering in overstromingsgebieden. De beelden zullen, afgedrukt op doek, de hele zomer te zien zijn op een wandel- en fietsroute langs de gemeentes van de Scheldevallei. Ze vormen ook de uitvalsbasis van gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten door de zomer heen. 
Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan


Kindvriendelijke schattenzoektocht

Op 6 van de locaties waar je #herecomestheflood kan bekijken, kan je ook op schattenzoektocht! 

Ga bij de fotokubussen van #herecomestheflood in Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster en Zele op zoek naar verborgen schatkistjes. Lees de tip op de blauwe druppel die naast de overzichtskaart op de kubus staat en ga op zoek. Wanneer je de schat hebt gevonden, kan je een druppel uit de kist meenemen. In elke schatkist hebben de druppels een andere kleur.

Verzamel drie verschillende kleuren en ruil je druppels in tegen een leuk geschenkje in een van de toeristische infokantoren in Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster of Zele. Wie de druppeltjes alle zes kan verzamelen en deze samen binnenbrengt, mag bovendien zijn gegevens achterlaten op een wedstrijdlootje om kans te maken op een overnachting in een B&B!  

Uit alle wedstrijdlootjes worden zes winnaars geloot in september 2022. Zij ontvangen een bon ter waarde van € 100 die ze mogen inruilen bij een van de deelnemende accomodaties. Het aanbod verschilt per accomodatie.

Praktische informatie

De schattenzoektocht kan je doen zolang de kunstwerken van Rem van den Bosch staan opgesteld. Dat is vanaf 22 juni tot en met 31 augustus 2022.
De schattenzoektocht gaat enkel op deze 6 locaties door: Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster en Zele.

Meer praktische informatie


Download de STROOM wandel- en fietsbrochure

Deze zomer kan je de Scheldevallei beleven dankzij heel wat gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten. Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan. 

Download de brochure hier