Stadsfestival Dender Discover

Laat je meevoeren op het ritme van de muziek in het historische kader van de Ros Beiaardstad!Terug naar overzicht

Dendermonde

Startplaats

26 juni 2022 | 11u00

Start

26 juni 2022 | 17u30

Einde
Delen

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond klimaat, natuur en duurzaamheid. Op 26 juni kan je terecht in Dendermonde voor "Dender Discover".  

STROOM strijkt een hele dag neer in Dendermonde, de prachtige stad die zijn naam ontleent aan het feit dat de Dender er uitmondt in de Schelde. Met uitgekiende programma’s op bijzondere locaties her en der in de stad krijg je een staalkaart van het muzikale DNA van STROOM. Stel zelf je parcours samen! 

Tussen de concerten door leer je de stad beter kennen met een bezoekje aan de prachtig gerenoveerde Lakenhalle, een wandeling langs de Dender, of geniet je gewoonweg van de gevarieerde horeca. 

Grasduin in het volledige aanbod hieronder en stel zelf je parcours samen!

1. ClubMediéval: Aloeette, voghel clein

ClubMediéval brengt de zielenroerselen, de grapjes en de frustraties van de late middeleeuwer tot leven in een selectie van liederen uit het beroemde Brugse Gruuthuse Handschrift.
Lees hier meer over ClubMediéval! 

Bastion Vijf, 11:00 en 14:00, betalend.

2. Trio Khaldei: De Vier Jaargetijden in Buenos Aires

Klanktovenaar Debussy’s betoverende zeegezicht La Mer in de schitterende bewerking voor pianotrio van de Britse componiste Sally Beamish, gekoppeld aan de meeslepende evocatie van de vier jaargetijden in de stad Buenos Aires van tangolegende Astor Piazzolla.
Lees hier meer over Trio Khaldei!

Honky Tonk Jazzclub, 11:30 en 15:30, betalend. 

3. O’Brass: The Planets and Beyond
Een imaginaire trip door tijd en ruimte

Zullen we de vermoeide aarde uiteindelijk moeten verlaten om een nieuwe toekomst te zoeken, ver weg in de kosmos? Koperensemble O’Brass neemt je aan de hand van Gustav Holsts iconische compositie The Planets en tekst van Frank Van Mossevelde mee op een bevreemdende trip door tijd en ruimte. 
Lees hier meer over O'Brass! 

Openlucht hal van Go talent!, 12:30 en 15:30, betalend.

4. Luc Ponet & Klaartje van Veldhoven
Traditionele orgelkunst ontmoet experimentele jazz 

Een eigentijdse fusion van traditionele orgelkunst en experimentele Jazz, geïnspireerd door de authentieke gezangen van de middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen. Met eerbied voor de traditie en met een hang naar vernieuwing! 
Lees hier meer over Luc Ponet & Klaartje van Veldhoven!  
(Dit concert was oorspronkelijk gepland met Lynn Cassiers, maar zij wordt nu vervangen door Klaartje van Veldhoven)

Onze-Lieve-Vrouwekerk, 14:00, betalend.

5. Amor Mundi: a dream for the future
Samen dromen over een mogelijke toekomst 

Een muzikale voorstelling rond het boek Amor Mundi van de Belgische milieuactivist Steven Vromman. Vromman is bekend van de bekroonde Canvas-documentairereeks, waarin je kon volgen hoe hij zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. 
Lees hier verder over Amor Mundi! 

Zaal 't Sestich in de Bibliotheek, 13:00 en 15:00, betalend. 

6. Stadswandeling 'Dendermonde vestingstad'

Wie wil kennismaken met de ‘stille getuigen’ van het militair verleden van Dendermonde, moet beslist op pad in de groene gordel rond de stad. De wandeling brengt je langs de enige in België overgebleven Kazerne naar een bomvrij arsenaal, gerestaureerde stadspoorten en bastions. 

Start aan Toerisme Dendermonde, Stadhuis, 14:00, 15:00 en 16:00, betalend. 

7. Expositie 'Dendermonde op zijn Vest'

De gloednieuwe expositie in de Lakenhalle handelt over Dendermonde als voormalige vestingstad met een focus op de 200e verjaardag van de zogenaamde Wellingtonbarrière. Exclusief en als eerste te bezichtigen voor Dender Discover tickethouders!

Lakenhalle, doorlopend tussen 13.00 en 17.30, gratis op vertoon van een Dender Discover ticket.

8. Adriano Cangemi (IT)

Nagual, Moved by the wind

NAGUAL is een verbluffende voorstelling waarbij trapezekunstenaar Adriano Cangemi zich beweegt door de energie van de natuur. Het is een performance waar een lichaam in transformatie ons vertelt over kracht en breekbaarheid, over leven en dood, en de kracht van de wind alles doet bewegen. Het is een multidisciplinaire, poëtische en provocatieve show, met een focus op de ontmoeting tussen de acteur, de ruimte en het publiek. 

Grote Markt, op verschillende momenten, gratis.

9. Beiaardconcerten

In de stad van het Ros Beiaard, mag de muziek van het gelijknamige instrument natuurlijk niet ontbreken, ook al hebben de twee namen niks met elkaar te maken.
Vanaf de prachtige beiaard, die zich al sinds de 16e eeuw in de Belforttoren op de Grote Markt bevindt, geven de twee stadsbeiaardiers, Marc Van Boven en Lorenz Meulebroek, muzikaal commentaar op de concerten in het programma van STROOM.

Grote Markt, Belforttoren, 11:30, 13:30 en 16:30, gratis. 

 

Reken voldoende tijd om je te verplaatsen van de ene locatie naar de andere zodat je optimaal kan genieten van de voorstellingen. Elke betalende voorstelling duurt zo’n 50 minuten.

Geniet van deze kortingen! 

€ 12 / ticket als je naar 1 concert komt
€ 10 / ticket als je naar 2 concerten komt
€ 8 / ticket als je naar 3 concerten komt

Ontdek het programma en reserveer je tickets

Inschrijven

Er zijn heel wat verschillende voorstellingen, met elk hun eigen prijs, gaande van 5 tot 12 euro. Er zijn ook heel wat gratis voorstellingen.

Reserveer hier je tickets