STROOM - Jazz aan de slotgracht - 30/06

Geniet van een unieke mix van jazz, klassiek, pop en chanson geïnspireerd door water op vrijdag 30 juni onder de arcaden van Kasteel Wissekerke.Kasteel Wissekerke, Kruibeke

Startplaats

30 juni 2023 | 15u00

Start

30 juni 2023 | 16u30

Einde
Delen

Speciaal voor STROOM stelt Gwen Cresens zijn nieuwe kwartet samen: het Gwen Cresens Black River Quartet. De virtuoze accordeonist-eclecticus deelt het podium met internationaal gevierd jazzviolist Alexandre Cavaliere, met rising star Tim Finoulst op de gitaar en met de Paganini van de jazzbas, Janos Bruneel. 

Op vrijdag 30 juni, onder de arcaden van het feeërieke Kasteel Wissekerke, spelen ze songs en composities waar het water als een rode draad doorheen stroomt. De inspiratie reikt van de feestelijke Water Music van Händel, de stomende gitaarriff uit Smoke on the Water van Deep Purple, River van Joni Mitchell en het zoete Moon River, tot aan De Zwarte Rivier van Wannes van de Velde. 

Met een gezond gevoel voor tegendraadsheid, avontuur en humor grasduint het Gwen Cresens Black River Quartet in het grenzeloze repertoire van jazz, klassieke, pop, chanson en muziek uit alle windstreken. 

Na een verjongingskuur van anderhalf jaar opent Kasteel Wissekerke opnieuw de deuren voor het grote publiek: een unieke gelegenheid om het opnieuw in volle glorie te bewonderen. En als extraatje is er – om de kleine honger te stillen tijdens het concert – eveneens de ticketformule met een drankje & zoetigheid. Je zomer kan niet meer stuk!

 

Uitvoerders

Gwen Cresens Black River Quartet 

Gwen Cresens, accordeon, bandoneon 
Alexandre Cavaliere, viool  
Tim Finoulst, gitaar 
Janos Bruneel, contrabas 
 
Met als gast: Stanzi Cresens, cello

 

Wanneer?

Vrijdag 30 juni om 15u

Waar?

Kasteel Wissekerke, Kruibeke

Info en tickets

https://www.festivalstroom.be/nl/programma/ 

© Gent Festival van Vlaanderen
© Gent Festival van Vlaanderen
© Gent Festival van Vlaanderen