STROOM - Walsende Wijnen

Tijdens het eerste concert van onze tweede editie van STROOM vloeien de werelden van Bacchus en Apollo in elkaar samen tussen de wijnranken van Wijngoed Rhode in Melle.Terug naar overzicht

Wijngoed Rhode, Melle

Startplaats

28 juni 2023 | 18u00

Start

28 juni 2023 | 20u30

Einde
Delen

Bacchus & Apollo in de wijngaard

Klarinettist Tom Wolfs is niet alleen een virtuoos op zijn instrument. Als ware Bourgondiër hield hij altijd al van een goed glas wijn en sinds 2017 mag hij zich na een intensieve opleiding ‘vinoloog’ noemen. Bij het concert op Wijngoed Rhode doet Tom zijn schort voor en schenkt je, samen met zijn collega’s van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, drie bijzondere wijnen in, telkens vergezeld van sprankelende muziek. Daarnaast vertelt hij je alles wat je altijd al had willen weten over de wondere wereld van de wijn. 

Met Walsende Wijnen staat een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en de unieke wijnselectie uit de Scheldevallei op het menu. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet zal zowel je oren, neus en smaakpapillen strelen!  

Het kwartet speelt, naast muziek van Tsjaikovski en Duke Ellington, ook enkele speciaal voor dit concept geschreven werken van componisten – tevens wijnliefhebbers (!) – Guillermo Lago en Perry Goldstein. ‘Smaakvolle’ muzikale miniaturen over druivensoorten uit de oude en de nieuwe wereld.  

Uitvoerders

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. Deze heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

 

Wanneer?

Woensdag 28 juni om 18u en om 20.30u

Waar?

Wijgoed Rhode, Melle

Info en tickets

https://www.festivalstroom.be/nl/programma/ 

© Gent Festival van Vlaanderen