Trage wegen in Lokeren (opstart inventarisatie)Terug naar overzicht

Stadhuis Lokeren

Startplaats

24 mei 2022 | 20u00

Start

24 mei 2022 | 22u00

Einde

gratis

prijs

De trage wegen in Lokeren krijgen een opknapbeurt! Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor avontuurlijke wandelliefhebbers. Ben jij de padvinder die we zoeken?

Kerkwegels, jaagpaden, vroegere trein- en trambeddingen, doorsteken in wijkjes… Ook Lokeren heeft veel wegjes en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel. Landbouwers gebruiken ze als toegang tot akkers en weiden. Het zijn ook ideale wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt.

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Schelde-Durme wil het stadsbestuur van Lokeren het netwerk aan trage wegen opwaarderen. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het gesteld is met de wegjes in Lokeren, moeten we alle trage wegen inventariseren. Deze eerste stap is een enorme onderneming! Daarbij doen we graag een beroep doen op jouw enthousiasme en streekkennis.

Hou je van wandelen en ben je benieuwd om jouw gemeente op een andere manier te leren kennen? Kom dan zeker naar de infoavond op dinsdag 24 mei 2022! Die start om 20 uur in het Stadhuis van Lokeren. Je krijgt er alle informatie die je nodig hebt om deze missie tot een goed einde te brengen. 

De inventarisatie gebeurt met een speciaal daartoe ontwikkelde app. Om ermee aan de slag te kunnen, voorzien we voor alle kandidaat-padvinders een gezamenlijke terreinuitstap op zaterdag 4 juni 2022 van 9.30 uur tot 11.30 uur. We vertrekken aan het kerkplein van Daknam en onthullen onderweg de beste tips & tricks!

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 21 mei via een mailtje naar lies@rlsd.be of tim.verdonck@lokeren.be.