Heuvelpark in Aalst

Park en speelbos in Aalst.Kloosterweg, 9300 Aalst

Startplaats

gratis

prijs
Delen
Het Heuvelpark in Aalst is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven op de natuurlijke speelelementen, maar waar je ook prachtig kan wandelen. Dit park is aangesloten op het Somergembos, van waaruit je dan weer kan verder wandelen naar het Kluisbos in Affligem. Deze drie prachtige stukjes natuur kan je dus perfect combineren op 1 wandeling.
 
Kunstenaar Will Beckers zorgde voor een levend kunstwerk: The Observer. Dit werk bestaat uit wilgen en hazelaars en zal dus blijven groeien en evolueren. De naam "The Observer" werd gekozen omdat je vanuit het kunstwerk de omgeving kan bekijken. 
 
Naast speelelementen bevat het Heuvelpark ook een gigantische poel en wal, die als verbinding staan tussen het natuurlijk terrein en de plaatselijke trage weg (wandelweg). Wandelaars kunnen op deze manier over de wal heen lopen, tussen het kunstwerk van Will Beckers. Zo wordt ook de wandelaar een observeerder van het landschap en de natuur. De grond die werd uitgegraven om de poel aan te leggen, werd verwerkt in de speelheuvels.
 
 

Het Heuvelpark in Aalst is makkelijk te bereiken via de Kloosterweg.