Contacteer Regionaal Landschap Schelde-Durme

Heb je advies nodig rond bepaalde landschapselementen? Wil je met ons samenwerken? Of zoek je informatie over onze realisaties? Ons team helpt je met veel plezier verder! Al onze contactgegevens vind je hier.

Algemene contactgegevens

Regionaal Landschap Schelde-Durme vzw
Markt 1
9230 Wetteren
info@rlsd.be

Onze kantoren bevinden zich op de eerste verdieping van het oude gemeentehuis, boven de Toeristische Dienst van Wetteren. De ingang bevindt zich net om de hoek van de Markt, namelijk in de Kerkstraat.

  • Met de trein - station Wetteren - van hieruit is het nog zo'n 10 minuutjes wandelen
  • Met de fiets - Vanuit regio Gent of Dendermonde fiets je via het verkeersvrij jaagpad langs de Schelde naar Wetteren.
  • Met de wagen - gratis parkeren kan op de parking van De Warande (Warandelaan 14, Wetteren). Van hieruit is het nog zo'n 10 minuutjes wandelen naar ons kantoor. Vlakbij ons kantoor zijn ook voldoende betalende parkeermogelijkheden (bijvoorbeeld op de markt zelf).

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook: Facebook.com/ScheldeDurme
Of schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief 

Wie contacteren?

Heb je een vraag over een specifiek onderwerp? Contacteer rechtstreeks de juiste collega via de contactgegevens hieronder. Niet zeker wie je kan helpen? Via het algemeen emailadres info@rlsd.be verwijzen we je met plezier door naar de juiste collega.

Ben je journalist? Stel je vraag aan communicatie@rlsd.be 

Ons team

Coördinator en ondersteunende diensten

Barbara Depril

Coördinator

barbara@rlsd.be
0477 98 51 52

Kristel Clerinck

Personeelsadministratie

kristel@rlsd.be
0474 56 34 38

Mieke Leus

Boekhouding (extern)

boekhouding@rlsd.be

Andrea Meeuws

Communicatiemedewerker

andrea@rlsd.be

0471250488

Landschapsloket

Elke inwoner, organisatie, landbouwer of gemeente die zijn perceel een meer natuurlijke toets wil geven kan ons Landschapsloket vrijblijvend om advies vragen. Daarnaast werkt dit team aan allerlei projecten die het landschap herstellen en versterken. Ook het project Goed Geknot wordt door dit team opgevolgd.

Elke stad/gemeente binnen ons werkingsgebied heeft 1 vaste contactpersoon. Deze kan je terugvinden op onderstaande kaart.

Bekijk hier de contactpersonen per gemeente/stad

Eliza Romeijn-Peeters

Teamcoach

eliza@rlsd.be
0499 77 11 73

Jan Maertens

jan@rlsd.be
0499 99 68 43

Sebastien Leys

sebastien@rlsd.be
0473 30 60 89

Jeroen Heyvaert

jeroenh@rlsd.be
0479 78 06 26

Natuurloket

Het Natuurloket werkt op concrete projecten rond typische en beschermde planten en dieren zoals zwaluwen, weidevogels, otters, bevers, kamsalamanders en vleermuizen. Ook voor vragen i.v.m. lichthinder kan je hier terecht.

Robbert Schepers

robbert@rlsd.be
0499 99 68 41

Audrey Jansseune

(Enkel voor zwaluwen)

audrey@rlsd.be
0476 60 61 94

Medewerker natuurTrage wegenloket

Het Trage Wegenloket ondersteunt gemeenten in hun beleid rond trage wegen. Samen met de gemeenten en de provincie Oost-Vlaanderen werken we aan een sterk netwerk aan trage wegen, waar zoveel mogelijk gebruikers van kunnen genieten.

Lies Vervaet

lies@rlsd.be
0495 42 47 66

Loket Onderhoud Buitengebied

Het Loket Onderhoud Buitengebied (LOB) is een samenwerkingsverband tussen gemeenten en ons regionaal landschap, dat de gemeente- en stadsbesturen ondersteunt bij hun regulier landschapsonderhoud.

Nick De Waele - Van de Velde

nick@rlsd.be
0472 02 68 58

Blue Deal / Water

Dankzij het Blue Dealprogramma kunnen we als Regionaal Landschap de strijd aangaan tegen waterschaarste en droogte in Vlaanderen. Zo bouwen we mee aan klimaatrobuuste beekvalleien en natte natuur in ons werkingsgebied. Onze watercoördinator gaat watergebonden uitdagingen in het landschap aan en initieert, begeleidt, analyseert en coördineert verschillende vallei- en watergebonden projecten en ruimtelijke processen binnen ons werkingsgebied.

Koen De Rijck

koen@rlsd.be
0470 30 26 74

Team Natuur in de Buurt

Dit team brengt natuur naar jouw buurt: via avontuurlijke speelplekken, uitdagende parken, natuurlijke speelbossen, ontmoetingsplekken in het groen etc.

Via participatietrajecten proberen we de verwachtingen van de buurt scherp te stellen: waarvoor wil men deze natuurplek gebruiken? Wie maakt er gebruik van? Wat zijn de noden en de verwachtingen? 
Met al deze informatie gaan we aan de slag en maken we een ontwerp. Ook bij de realisatie en de inrichting van deze plek kunnen wij helpen.

Ann Sels

ann@rlsd.be
0499 99 68 44

Lisa Dobbelaere

lisa@rlsd.be
0470 20 41 83

Elias De Witte

elias@rlsd.be
0478 77 23 44

Nationaal Park Scheldevallei

Deze collega's zetten de schouders onder de uitbouw van  Nationaal Park Scheldevallei. Meer info vind je op www.nationaalparkscheldevallei.be.

Tom Wezenbeek

Projectcoördinator

tom@rlsd.be
0473 94 24 03

Bart Mels

Communicatiemedewerker

bart@rlsd.be
0476 86 25 15

Esther Vermeir

Projectmedewerker STROOM

esther@rlsd.be
0477 75 24 74

IOED Schelde-Durme 

Erfgoed vormt een van de belangrijke pijlers waaraan wij als regionaal landschap willen werken. Sinds 2018 zet de Schelde-Durmestreek extra in op haar erfgoed met de oprichting van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst  'IOED Schelde-Durme'. Deze dienst zet het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed van de aangesloten gemeenten in de kijker.

Je kan IOED Schelde-Durme bereiken per mail via ioedscheldedurme@rlsd.be of je kan rechtstreeks contact opnemen met één van onze erfgoedmedewerkers. Meer info vind je op de website van IOED Schelde-Durme

Clémence Marchal

Erfgoedcoördinator

clemence@rlsd.be
0472 02 50 69

Nikki Van De Wall

Erfgoedmedewerker

nikki@rlsd.be
0472 02 72 97

Lies Vervaet

Projectmedewerker IOED

lies@rlsd.be
0495 42 47 66

Andrea Meeuws

Communicatiemedewerker

andrea@rlsd.be
0471250488

Daan Heyndrickx

daan@rlsd.be

Overkoepelend

Wim Debaene is overkoepelend projectmedewerker voor alle Antwerpse Regionale Landschappen. Je kan onder andere bij hem terecht voor het project Recapture the Fortress Cities.

Wim Debaene

Projectmedewerker

wim.debaene@rldv.be
0496 10 38 84

Misschien vind je dit ook interessant: