Dag van de Trage Weg 2023

Ontdek trage wegen in je buurt tijdens Dag van de Trage Weg in het weekend van 14 en 15 oktober!Delen

Meer en betere trage wegen: dat is waar duizenden mensen de aandacht voor vragen op de Dag van de Trage Weg. Een weekend lang genieten wandelaars, fietsers en ruiters van prachtige tochten. Langs nieuwe of juist bedreigde paden. In de stad of in ’t groen. Dit jaar vindt de Dag van de Trage Weg plaats op 14 en 15 oktober.

Programma

In onze regio valt er heel wat te beleven. In ons werkingsgebied vind je prachtige herfstwandelingen in Appels bij Dendermonde, in Belsele bij Sint-Niklaas, in Tielrode bij Temse, in Zele en in Hamme. Stad Dendermonde viert een nieuwe trage weg in Appels met een avondwandeling op zaterdag 7 oktober. 

Op www.dagvandetrageweg.be vind je altijd de meest recente informatie en alle praktische details.

Bekijk het volledige programma

Organiseer zelf een activiteit

Ook jij kan een activiteit organiseren op Dag van de Trage Weg! Of je nu lid bent van een wandelclub, natuurorganisatie, lokaal bestuur, wijkcomité of een paar enthousiaste buren: iedereen kan een activiteit organiseren, als je maar een hart hebt voor trage wegen.

Alle activiteiten op, langs of over trage wegen zijn welkom. Van een klassieke wandeltocht tot een avonturenparcours, van een zwerfvuilactie tot de opening van een nieuw pad: alle acties die mensen samenbrengen rond trage wegen zijn top.

Op www.dagvandetrageweg.be vind je tonnen inspiratie. Je kan er meteen je activiteit registreren. Trage Wegen zorgt voor communicatie en ondersteuning. Vragen welkom via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.