Geslaagde zeiscursusDelen

De zeis is bezig aan een ware comeback! Door de pure eenvoud en de vele voordelen wordt dit staaltje ambacht voor sommigen zelfs terug het favoriete werktuig. Ook bij het beheer van natuurgebieden wordt de zeis opnieuw gebruikt.

Tal van voordelen

Een zeis is op verschillende vlakken interessanter dan een bos- of grasmaaier:

  • Het is goedkoper in aankoop en onderhoud en heeft geen brandstof nodig
  • Het maakt geen lawaai
  • Een zeis is, met de juiste techniek, veiliger en fysiek minder belastend
  • Een zeis laat je toe heel dicht tegen planten te maaien, zonder ze te beschadigen. Je maait je gras ook mooi onderaan af, wat het gemakkelijker maakt om het nadien te harken.
  • Een zeis bezorgt je heerlijk ontspannende uurtjes in de tuin of in de natuur en maakt je hoofd leeg. 
  • Kortom de zeis biedt het beste antwoord na een periode van Maai Mei Niet 


Geslaagde cursus

Na het succes in 2021 organiseerde ons Regionaal Landschap ook in 2022 een nieuwe driedelige zeiscursus, en dit in samenwerking met Natuurpunt Klein-Brabant, Het Agentschap voor Onroerend Erfgoed en Huize Eykerheyde. In drie lessen, verspreid over 2022, leerden de cursisten de kneepjes van het zeisen kennen.

Vorige zondag ging de laatste lesdag, de vervolmakingsdag, door. De aangeleerde technieken werden opgefrist en de nodige laatste vragen werden beantwoord. Deze vervolmakingsdag zorgt ervoor dat elke deelnemer op een correcte manier kan zeisen en er levenslang mee verder kan.

 

Ook interesse om in de toekomst nog een zeiscursus te volgen? Schrijf je dan zeker in op onze maandelijkse nieuwsbrief, of volg ons op Facebook. Zo blijf je als eerste op de hoogte!

Schrijf je in op de nieuwsbrief Volg ons op Facebook
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD