Herstel groene corridors in Klein-Brabant

Kleine landschapselementen zijn van onschatbare waarde voor onze biodiversiteit, maken het landschap klimaatrobuust én doen dienst als veilige corridor voor verschillende soorten. Helaas werden ze stelselmatig uit ons landschap verdrongen. Met steun van Provincie Antwerpen brengen we in Klein-Brabant in kaart waar meer dan 25m afstand is tussen beplantingen waar we deze afstand kunnen overbruggen door nieuwe aanplantingen.Delen

Houtkanten, hagen, poelen, hoogstamfruitbomen, bomenrijen en sloten zijn voorbeelden van kleine landschapselementen (KLE's). Ze zijn van onschatbare waarde voor onze biodiversiteit, maken het landschap klimaatrobuust én doen dienst als veilige corridor voor verschillende dieren zoals vleermuizen. Helaas werden ze stelselmatig uit ons landschap verdrongen. 

In Klein-Brabant brengen we plaatsen in het KLE-netwerk in kaart waar meer dan 25m afstand is tussen beplantingen. Samen met gemeentes en met steun van Provincie Antwerpen bekijken we waar we deze afstand kunnen overbruggen door nieuwe aanplantingen.
 
In Puurs-Sint-Amands en Gemeente Bornem zijn de 1e aanplantingen een feit, komende winter volgen er nog. Zo werken we aan een mooi, sterk landschap om in te wonen, wandelen en fietsen en geven we de biodiversiteit een duwtje in de rug.
© Yves Adams, Vilda
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Provincie Antwerpen.