HOP AAA+ in selectie Prima Plattelandsproject

test deze lange titel die eigenlijk kort is

PERSBERICHTDelen

HOP AAA+ in selectie wedstrijd Prima Plattelandsproject

Het PDPO-project HOP AAA+ verenigt verschillende actoren om de hopcultuur te versterken en het hoperfgoed te ontsluiten. Het doel is de heropleving van de hopteelt in stad Aalst en gemeenten Asse, Affligem en Opwijk. De selectie voor de wedstrijd Prima Plattelandsproject is een mooie erkenning voor de vele partners en het geleverde werk.


De wedstrijd Prima Plattelandsproject dient vooral om binnen de plattelandsontwikkeling kennis uit te wisselen, goede praktijken te delen en zo anderen te inspireren. Organisator Vlaams Ruraal Netwerk hoopt hiermee ook de netwerken tussen verschillende betrokkenen te versterken. 

Jury beoordeelt HOP AAA+ binnen thema samenwerking
Er blijven nog 14 kandidaturen over, verspreid over vijf thema’s. Een experten-jury zal deze projecten beoordelen op basis van het uitzonderlijk belang en het vernieuwende karakter. HOP AAA+ is geselecteerd binnen de categorie samenwerking. “Natuurlijk zijn het allemaal mooie en belangrijke thema’s zoals bijvoorbeeld ook innovatie en klimaat, maar toch zijn we bijzonder trots dat we zijn geselecteerd in de categorie samenwerking. Want dat was al van bij de start in 2018 de insteek van ons project”, klinkt het bij hopcoördinator Joris Vanderveken van Regionaal Landschap Schelde-Durme. “We wisten dat de samenwerking tussen landbouwers, lokale overheden, verenigingen, onderzoeksinstellingen en bedrijven de basis zou vormen voor het succes van het project.”

© Regionale Landschappen

HOP AAA+ wordt gecoördineerd door Regionaal Landschap Schelde-Durme binnen het Strategisch Project Landschap van Erembald tot Kravaalbos.  Maar het zo succesvol in de kijker zetten van hop als streekproduct en de streek als hopstreek kon enkel door de tomeloze inzet van vele partners. Joris Vanderveken: “Met het risico iemand te vergeten vermeld ik hierbij graag de gemeenten, ’t Stakenhuis, de Orde van de Groene Bel, de provincie Vlaams-Brabant, de abdijen van Affligem en Grimbergen, de regionale landschappen, brouwerij Alken-Maes en natuurlijk de tientallen individuele vrijwilligers en landbouwers. Deze selectie is hun verdienste.” 
 
Oproep aan de inwoners van Aalst, Asse, Affligem en Opwijk
De mensen achter het project doen graag nog een warme oproep naar alle inwoners van de streek om op HOP AAA+ te stemmen. Want naast de winnaars die door de experten-jury worden gekozen, zal er ook een publiekswinnaar zijn. Stemmen op HOP AAA+ kan sinds deze week en dit tot 19 november.

foto (c) Nathalie De Graeve Hopoogst 2021 in Domentstraat Affligem