Inventarisatiekaart trage wegen Lokeren

Help jij mee om de trage wegen van Lokeren te inventariseren? Dat kan via deze handige kaart!Terug naar overzicht
Delen

De trage wegen in Lokeren krijgen een opknapbeurt! Help jij mee met de inventarisatie? Bekijk dan hier de inventarisatiekaart en kies in welke sector jij graag wil inventariseren. 

Kerkwegels, jaagpaden, vroegere trein- en trambeddingen, doorsteken in wijkjes… Ook Lokeren heeft veel wegjes en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel. Landbouwers gebruiken ze als toegang tot akkers en weiden. Het zijn ook ideale wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt.

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Schelde-Durme wil het stadsbestuur van Lokeren het netwerk aan trage wegen opwaarderen. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het gesteld is met de wegjes in Lokeren, moeten we alle trage wegen inventariseren. Deze eerste stap is een enorme onderneming! Daarbij doen we graag een beroep doen op het enthousiasme en de streekkennis van heel wat vrijwilligers.

Heb jij je opgegeven om deel te nemen aan de inventarisatiefase? Dan kan je hieronder de inventarisatiekaart van Lokeren vinden. Hierop kan je kijken welke sector je graag wil inventariseren. Jouw keuze kan je doorgeven aan onze medewerker trage wegen: Lies Vervaet (lies@rlsd.be). Keuzes kunnen doorgegeven worden tot en met dinsdag 7 juni 2022. 

Rond 13 juni ontvang je van Lies de finale verdeling voor de inventarisatie.

De inventarisatie zelf gebeurt met een speciaal daartoe ontwikkelde app. Om ermee aan de slag te kunnen, voorzien we voor alle kandidaat-padvinders een gezamenlijke terreinuitstap op zaterdag 4 juni 2022 van 9.30 uur tot 11.30 uur. We vertrekken aan het kerkplein van Daknam en onthullen onderweg de beste tips & tricks!

Download de inventariskaart en maak je keuze

Vragen?

Dan kan je altijd terecht bij Lies Vervaet, onze medewerkster Trage Wegen: lies@rlsd.be