Nieuwe wandeling Kravaalbos met extra lus

Ontdek het prachtige Kravaalbos via onze vernieuwde wandelbrochureDelen

Het Kravaalbos is een ecologisch waardevol oud bos, gekenmerkt door een kleurrijke voorjaarsflora. Het ligt centraal in het mooie, zacht glooiende landschap tussen Aalst, Asse en Opwijk. Hier ontspringen de beken die zich zo lieflijk door het landschap slingeren. De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten vorig jaar 11 hectare aan om publiek toegankelijk te maken. 

Burgemeester van Asse, Koen Van Elsen (CD&V): “Het Kravaalbos is een echte natuurparel in onze streek en wordt door steeds meer wandelaars en fietsers ontdekt. De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten daarom vorig jaar 11 hectare aan om publiek toegankelijk te maken. Onze inwoners konden mee ideeën aanleveren voor de inrichting. En nu zijn we gestart met uitvoering van de gemaakte plannen. Zo  hebben we recent de sterk verouderde witte villa afgebroken om plaats te maken voor een cirkelvormig plein dat als ontmoetingsplek zal dienen."

Door de uitbreiding van het Kravaalbos, konden we een extra lus aan de wandeling toevoegen uit de brochure 'Wandelen in het Kravaalbos'. De brochure kreeg dan ook een update en is vanaf nu gratis te downloaden op onze website.

Download "Wandelen in het Kravaalbos"
© Jo De Koninck
© Jo De Koninck
© Jo De Koninck
© Jo De Koninck