Opening Natuurtuin aan Bezoekerscentrum Molsbroek

Nadruk op educatie, animatie en gezellige rust – en picknickplekjesTerug naar overzicht
Delen

Zaterdag 11 juni 2022 opende natuurvereniging vzw Durme haar nieuwe natuurtuin aan het bezoekerscentrum Molsbroek.

Het team Natuur in de Buurt van ons regionaal landschap ondersteunde vzw Durme door een landschapsontwerp voor de vernieuwde tuin uit te werken.

Na een geslaagde crowdfundingsactie in het najaar van 2021, werd de voorbije maanden hard gewerkt aan de aanleg van een natuurtuin met de nadruk op educatie, animatie en gezellige rust – en picknickplekjes.

Meer dan 200 geïnteresseerden vonden hun weg naar de opening. Hans Masuy, bestuurslid van vzw Durme, ziet een belangrijke voordbeeldfunctie voor de natuurtuin. “Meer dan 12 procent van het Vlaamse oppervlak bestaat uit tuinen, wat een enorme hoeveelheid is, en waar nog veel potentieel in schuilt. Wij willen bezoekers van onze tuin tonen hoe je natuurvriendelijk en biodivers aan de slag kan, ook in je eigen tuin.” Naast het puur natuur verhaal, is het ook een tuin vol beleving en ontmoeting geworden. “Voor kinderen is het een speelplek met een educatieve inslag. En ouders kunnen heerlijk meegenieten. Voor elks wat wils dus.”

De natuurtuin is er gekomen na de crowdfundingcampagne die vzw Durme samen met Streekfonds Oost-Vlaanderen in het najaar op poten gezet heeft. In totaal bracht de actie meer dan 10.000 euro op, en het Streekfonds deed daar nog eens 5.000 euro bovenop. De natuurtuin is bedoeld om buurtbewoners, natuurliefhebbers en toevallige passanten een gezellige ontmoetingsplaats te bieden met picknicktafels, een educatief leerpad en uiteraard avontuur voor jong en oud(er).

Ook van plan om het bezoekerscentrum te bezoeken?
Ontdek dan hier de openingsuren en alle praktische informatie:

Praktische informatie Molsbroek
© vzw Durme
© vzw Durme
© vzw Durme