Week van de Korte Keten

We gaan het laatste weekend in van de Week van de Korte Keten waar met tal van activiteiten lokale producten recht van bij de boer in de kijker worden gezet.Terug naar overzicht
Delen

Afsluiters Week van de Korte Keten in onze regio

Begin deze maand stelden we onze nieuwe brochure (H)eerlijk Lokaal voor met alle producenten van hoeve- en streekproducten uit Stad Dendermonde Gemeente Lebbeke en Gemeente Buggenhout!  We geloven hard in korte keten als model voor een toekomstgerichte landbouw. We gaan het laatste weekend in van de Week van de Korte Keten waar met tal van activiteiten lokale producten recht van bij de boer in de kijker worden gezet. Met een warm hart voor onze landbouwers zetten we hier voor jullie de activiteiten van dit weekend uit ons werkingsgebied op een rijtje. 

Dendermonde

'De Dendermondse wedstrijd stoel' - Nog twee dagen om 14 uur, lanceert het lokaal bestuur een foto op zijn sociale media.  Wie als eerste de locatie met de strandstoel bij één van de korte keten producenten weet te vinden, wint een cadeau mand vol lokale producten.

Meer info ...

Lebbeke 

Cohousing HuisElf doet mee met Inspireer Mei, een fietstocht langs inspirerende tuinen. Wees welkom voor een rondleiding in hun tuin en kom meer te weten over permacultuur, wadi, groendaken en groene gevels. Maak kennis met cohousing, hun manier van wonen. 

In het kader van de Week van de Korte Keten staat er zaterdag 21 mei een ook infomarktje met enkele duurzame lokale initiatieven. 

Meer info ...

Hamme

Van 14 tot 21 mei zijn er bij elke aankoop attenties in de vorm van zaadzakjes te verkrijgen bij de 'Label lekker Hams'-houders die meewerken aan 'Week van de korte keten'.

Meer info ...

Aalst

Zondag 22 mei wordt de 'Week van de Korte Keten' afgesloten op boerderij De Loods, met gratis rondleidingen op de boerderij, kinderanimatie (verhalenverteller), workshops Kruiden voor de mama's door Druïda Liesbeth, 14u30. inschrijving verplicht), muziekoptreden Tavern on the Green (14u), natje en droogje. 

Infostand Natuurpunt, Velt, Imker Kris + rondgang, Lokaal Bokaal van Gent, Smulbos/Aalst.

Meer info ...

Lede

Kom langs op  zondag 22/05/2022 tussen 14u & 18u voor een rondleiding & proeverij op Domein Leeflank, een wijndomein, brouwerij & eventlocatie. Als familiebedrijf produceren ze eigen (schuim)wijnen, bieren & kombucha's. 

Meer info ...

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

5 redenen om in de korte keten te kopen