Bunderbos Zele

Project team Natuur in de Buurt

Wat?

Vergroenen en openstellen van de  toekomstige avontuurlijke speelplaats van de kleuter- en lagere school voor buurtbewoners en de toegang tot de aanpalende secundaire school aantrekkelijker maken

Waar?

Aloïs De Beulelaan 17, 9240 Zele

 

Partners?

GO! BS Bunderbos, GO! Talent Zele, Provincie Oost Vlaanderen Klimaatgezonde speelplaatsen

Status?

Ontwerp is afgerond. Realisatie is opgestart.

Het project

De school Bunderbos (vroegere naam De Schatkist), wou de  oude, versteende speelplaats graag groener en avontuurlijker maken. Ook de afgesloten groenstrook aan de straatzijde mocht opnieuw ingericht worden. De volledige zone zal in de toekomst tijdens bepaalde uren opengesteld worden voor buurtbewoners. 

Ons team Natuur in de Buurt maakte tijdens een workshoptraject een ontwerp, dat zo snel mogelijk uitgevoerd zal worden.

Het ontwerp

Een groot deel van de versteende speelplaats wordt omgevormd tot een groene speel- en chillplek met speelheuvels, klimstammen, een evenwichtsparcours,  een grote zandzone, hangmatten om uit te rusten en te schommelen,…. Ook de kleutertjes krijgen een eigen speelzone met heuvels, zand, een buitenkeukentje,…. Er komen ook 2 ‘groene eilanden’ waar je rustig kan praten, lunchen,…  Deze eilanden vormen ook een prima buitenklas of leeshoek in de schaduw.

Daarnaast is er ook plaats voor een fietsparcours en een sportveldje. Vanop de banken van het amfitheater, dat ingebed is in de flank van de speelheuvel, kunnen leerlingen voor hun ploeg supporteren of kijken naar het optreden van klasgenootjes!

In het hooiland tegen de straatzijde komt een grote picknickbank, een gezellig plekje voor een spontane zondagmiddagbrunch met de buren…

De aanpalende toegang tot de GO! Talent school wordt meegenomen in het ontwerp.  Er komen bloemenweides, lummelbanken om te chillen,….

Ontwerp
© Regionale Landschappen

Volgende stappen

Het ontwerp is afgerond. Realisatie is opgestart.

Misschien vind je dit ook interessant:

Alles over trage wegen
© Dirk Hutsebaut
Contacteer ons
© Miles burke