Ik hou(t) van erfgoed

Houtig erfgoed in de kijkerDelen

Oproep: ik hou(t) van erfgoed

Ga samen met ons op zoek naar oude bomen, kapelbomen, houtwallen en dreven

Heb jij een oude boom in jouw tuin of heb je weet van een mooie, volwassen dreef  of houtkant in je buurt? Heb jij oude foto’s of ken jij nog verhalen en tradities rond een oude boom, bijzondere dreef of houtwal in jouw dorp?

Maak een (knotsgekke) foto van jouw houtig erfgoedpareltje, stuur deze hier in en maak kans op een gratis controle en onderhoud van jouw houtig erfgoed! Met de mooiste ingezamelde foto’s bouwen we een reizende tentoonstelling op die een unieke kijk geeft op de historische en ecologische waarde van houtige beplanting met erfgoedwaarde. 

Houtig erfgoed onder druk

Ons houtig erfgoed dreigt stilaan te verdwijnen. De Antwerpse Regionale Landschappen, IOED’s en erfgoedcellen bundelen daarom hun krachten om de verbondenheid tussen houtig erfgoed en de mens weer onder de aandacht te brengen. Dat kunnen we niet alleen. Om alles goed in kaart te brengen, doen we ook beroep op jou! Daarnaast gaan we ook aan de slag om het resterende houtig erfgoed én hun verhalen en gebruiken te beheren en te herstellen

Houtig erfgoed: what's in a name? 

Onder houtig erfgoed verstaan we houtige beplanting met erfgoedwaarde in de vorm van monumentale bomen, kapelbomen, oude houtkanten en houtwallen en dreven. Dit groen erfgoed vertelt iets over de geschiedenis van een bepaalde plaats of haar functie in het landschap. Daarnaast leert het ons over oude gebruiken, historisch landgebruik, de specifieke rol in geloof en rituelen, ... Je vindt het in allerlei soorten, vormen en maten: van oude autochtone plantsoorten tot door de mens ontwikkelde snoeivormen of een combinatie van beide.

Zet ons mee op weg en stuur je foto('s) en/of verhalen hier in

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van PDPO.

Bezorg ons hier jouw info

Laad hier jouw beste foto op. Heb je er meer dan 1? Je kan er hier tot maximum 3 bezorgen. Let er op dat je foto van goede kwaliteit is.

Geef de locatie op van het houtig erfgoed dat je hier inzendt. Graag de postcode, plaats, straatnaam en straatnummer.

Deze informatie wordt enkel gebruikt i.f.v. deze oproep.

Deze info wordt enkel gebruikt i.f.v. deze oproep.