Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst

IOED - Een onroerend erfgoedsamenwerking tussen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.Terug naar overzicht
Delen

Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Schelde-Durme

Een onroerend erfgoedsamenwerking tussen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele die is ontstaan in de schoot van het Regionaal Landschap Schelde-Durme. De gemeenten worden ondersteund en werken aan een gezamenlijk beleid zodat het erfgoed in de regio beter kan bewaard worden voor de toekomst.

 

Aanspreekpunt

Zowel gemeentediensten als kerkfabrieken, erfgoedverenigingen, heemkringen, architecten, ontwikkelaars en particulieren kunnen bij onze regionale erfgoeddienst terecht met hun vragen over onroerend erfgoed.

Wij helpen hen verder door het verlenen van advies of pre-advies bij vergunningen, het wegwijs maken in (veranderende) wetgevingen, het actualiseren en waarderen van inventarissen tot het mee opvolgen van erfgoedprojecten of organiseren van publieksinitiatieven.

 

Publiekswerking

De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst werd in 2017 erkend en zet sinds 2018 het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed van de 9 aangesloten gemeenten in de kijker. We kunnen tevreden terugkijken op heel wat geslaagde acties!


Projectinfo

  • Wanneer? Jaarrond

  • Voor wie? gemeentediensten als kerkfabrieken, erfgoedverenigingen, heemkringen, architecten, ontwikkelaars en particulieren

  • Waar? gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele

  • Meer weten? www.ioedscheldedurme.be

Werkingsgebied