kandidaat Nationaal Park Scheldevallei

Landschap- Klimaat - ErfgoedTerug naar overzicht
Delen
www.rivierparkscheldevallei.be www.kastelenvandeschelde.be

Kandidaat Nationaal Park Scheldevallei

Langs de Schelde en haar bijrivieren, vind je zeven deelgebieden die samen het Rivierpark Scheldevallei vormen: de Polders van Kruibeke, de Durmevallei, de Damvallei, Kalkense Meersen Donkmeer, Klein-Brabant, Dendermonde en omgeving en tot slot de Rupelstreek.

In 2021 werd een belangrijke stap gezet naar een rijke toekomst: we dienden een kandidatuur in om met het Rivierpark Scheldevallei door te groeien tot een Nationaal Park en staan nu op de shortlist voor een erkenning. Gedurende 2022 en voorjaar 2023 wordt er hard gewerkt aan een master- en operationeel plan.

 

Meer over het Nationaal Park

Projectinfo

  • Wanneer? Jaarrond
  • Waar? Gebiedscoalitie van 24 steden en gemeenten: Antwerpen, Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Hamme, Hemiksem, Kruibeke, Laarne, Lebbeke, Lokeren, Niel, Puurs-Sint-Amands, Rumst, Schelle, Temse, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Willebroek, Zele en Zwijndrecht
  • Meer weten? Contacteer ons team Schelde voor meer informatie

Kastelen van de Schelde

Talrijke kastelen en burchten werden gebouwd aan de oevers van de machtige Schelde. In de loop der eeuwen zijn burchten en kastelen vernield of afgebroken, andere zijn verbouwd tot buitenverblijf voor belangrijke historische figuren. De Kastelen van de Schelde - gerenoveerd en  opnieuw toegankelijk voor bezoekers - zijn architecturale bewijzen van een groots verleden. Als toegangspoorten van de prachtige natuurgebieden van Rivierpark Scheldevallei stroomt er bovendien voor hen een bijzondere toekomst.

© Regionale Landschappen