Speelbos Ter Beke Sinaai

Project team Natuur in de Buurt

Wat?

Omvormen van maïsakkers tot een speelbos van 8 hectare groot.

Waar?

Het speelbos zal aansluiten op de bestaande sport-, jeugd- en recreatiezone “Ter Beke”, tussen de Vleeshouwersstraat en de Hooimanstraat in Sinaai.

 

Partners?

Stad Sint-Niklaas.

Status?

Ontwerp in opmaak

Het project

Sinaai heeft nood aan openbare groene ruimte om te spelen, te wandelen en tot rust te komen. In het centrum van Sinaai ligt een interessante site die makkelijk bereikbaar is voor buurtbewoners via verschillende trage wegen. Rondom de site zijn bovendien drie jeugdverenigingen gelegen, net als een kleuterschool, een basisschool, een sporthal én een woonzorgcentrum. Er werd daarom beslist om op deze site het speelbos Ter Beke te ontwikkelen. Ook op vlak van natuurwaarde zal het speelbos Ter Beke een belangrijke stapsteen vormen in aansluiting op de Bezenkoek en het omringende landschap.

Regionaal Landschap Schelde-Durme ondersteunt dit project in verschillende stappen: van participatie, via ontwerp, tot uitvoering.

In 2021 startte het project: via participatie werden doelgroepen bevraagd naar hun wensen, noden en dromen voor dit toekomstig speelbos. 

© RLSD
© RLSD
© RLSD

Participatie: wat zijn de noden, wensen en dromen van de buurt?

Op 19 oktober 2021 ging een eerste participatiemoment voor het nieuwe speelbos door in Ter Beke: de leerlingenraad van Basisschool Sint-Katharina gaf hun inzichten mee voor het nieuwe speelbos.

© Jan Christiaens
© Jan Christiaens
© Jan Christiaens
© Jan Christiaens
© Jan Christiaens
© Jan Christiaens

Op zondag 21 november 2021 ging een groot participatiemoment door in Ter Beke! Groot en klein, jong en oud, iedereen uit de buurt was welkom om input te geven voor de ontwerpen van de nieuwe speelplek.

Volgende stappen

Ons regionaal landschap is volop bezig met het ontwerp van Ter Beke. 

Misschien vind je dit ook interessant:

Alles over trage wegen
© Dirk Hutsebaut
Contacteer ons
© Miles burke