Samenwerking

Van particulier tot overheid, van advies verlenen tot actief meewerken aan een duurzaam landschap. Wij staan voor jou klaar, met raad en daad, en steeds als expert. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Samenwerken zit in ons DNA

Samen bouwen aan het landschap van morgen, daar draait het bij ons om. Als regionaal landschap werken wij aan meer kwaliteitsvolle en duurzame landschappen. En dat doen we niet alleen, maar telkens samen.

Samen met particulieren, overheden, scholen, verenigingen, middenveldorganisaties, ... kortom: met iedereen die een rol speelt in de open ruimte, binnen ons werkingsgebied. Over alle sectoren heen: van natuur, landbouw, over jacht, tot erfgoed en recreatie/toerisme.

Wij zijn er voor jullie: van raad, tot daad. Als trekker, of als ondersteuner, en steeds als expert. 

Ontdek hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

© Regionale Landschappen

Als particulier

Woon je in één van de steden of gemeenten binnen ons werkingsgebied, en wil je zelf meebouwen aan een mooi landschap? Dan kan je bij ons terecht voor gratis advies. Ons Landschapsloket helpt elke inwoner die zijn perceel een meer natuurlijke toets wil geven. En wie informatie zoekt over beschermde planten en dieren kan terecht bij ons Natuurloket.

Neem contact met ons op
© Tim Delmoitie

Als overheid

Als regionaal landschap faciliteren wij projecten die leiden tot een duurzaam landschap. We laten de inwoners het landschap ontdekken, beleven en leren er bewust mee om te gaan. We sensibiliseren inwoners rond relevante landschappelijke thema's en creëren een draagvlak. Dankzij onze brede blik op de regio en onze unieke terreinkennis, bieden we lokaal maatwerk. 

Als school

Natuur heeft een positieve invloed op kinderen En net daarom transformeren wij grijze speelplaatsen tot avontuurlijke natuurspeelplaatsen waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op speelheuvels, doorheen wilgenhutten, of langs boomstronken. Natuurlijke speelelementen die de fantasie prikkelen, en kinderen stimuleren om te gaan spelen, staan bij ons centraal.

Als vereniging

Heel wat spelers uit het landschap zijn bij ons aangesloten als lid of partner. Het gaat om natuur-, landbouw-, jacht-, toeristische – en erfgoedorganisaties. Heb je interesse om met ons samen te werken als vereniging? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Als landbouwer

Als landbouwer kan je bij ons terecht voor gratis en vrijblijvend advies over (het nut/beheer/aanleg/... van) kleine landschapselementen, fauna-akkers, manieren om het risico op maaislachtoffers te beperken, hulp om weidevogels te beschermen en je kan bij ons informatie verkrijgen over beheerovereenkomsten. 

Als vrijwilliger

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen bij onze projecten. Zo zoeken wij vrijwilligers om mee te helpen aan de uitbouw van tragewegennetwerken in de buurt. En via het project Goed Geknot kunnen ook vrijwilligers met ervaring in knotten aan de slag bij ons! 

Projecten die bijdragen aan een duurzaam landschap

Van het aanleggen van speelnatuur, over de uitbouw van trage wegen, het aanleggen van poelen, het geven van landschapsadvies tot soortenbescherming van de otter, vleermuis en zwaluwen. Als er een project is waar wij onze schouders mee onder kunnen zetten, dan doen we het graag.

Neem een kijkje op onze projectpagina en ontdek al onze lopende projecten.

Naar alle projecten

Samenwerkingen om trots op te zijn

© RLSD
© Jan Christiaens
© Bert Blondeel
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© Tim Delmoitie
© RLSD
© Nathalie De Graeve
© Filip De Smet
© Bertrand Verheyen

Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek ons team
© RLSD
Contacteer ons
© Miles Burke - Unsplash