Kennismaking weidevogelwerking

Zaterdag 23 maart trokken we voor een kennismaking met onze weidevogelwerking samen met onze vrijwilligers, lokale landbouwers en enkele enthousiastelingen het Scheldebroek in, op zoek naar kieviten en hun nesten.Delen

De kievit maakt van maart tot mei zijn nest op de grond op akkers of in graslanden. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor bewerkingen op het land waardoor nesten vaak per ongeluk worden vernield. Via het Weidevogelproject zetten we in op bescherming van deze vogels. 

Zaterdag 23 maart trokken we voor een kennismaking met onze weidevogelwerking samen met onze vrijwilligers, lokale landbouwers en enkele enthousiastelingen het Scheldebroek in, op zoek naar kieviten en hun nesten. Hieronder vind je enkele sfeerbeelden.

Dit seizoen konden we al een twintigtal kievitsnesten beschermen waar hopelijk nog een aantal zullen bijkomen. In april zullen ook de eerste grutto’s beginnen broeden. Kon je er niet bij zijn? Op 25 april en op 4 mei ben je welkom tijdens een weidevogelwandeling in het Aubroek.

Ook benieuwd naar hoe we ons inzetten voor weidevogels, of wil je ook mee inzetten op de bescherming van deze vogels? Lees er alles over op onze projectpagina.

© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD
© RLSD