32 nieuwe zwaluwnesten in Oscar Romerocollege

Nieuwbouw met oog voor de gierzwaluwDelen
Wat zijn we trots op onze mooie samenwerking met het Oscar Romerocollege in Dendermonde, waar gierzwaluwen vanaf nu een warm welkom krijgen! Vorige week werden hier maar liefst 32 inbouwnesten voor gierzwaluwen geplaatst in het nieuwe schoolgebouw.
 
De gierzwaluw maakt zijn nest graag in dorpen en steden, dicht in de buurt van mensen. Van oorsprong zijn het eigenlijk rotsbroeders. Ze pasten zich aan in onze stedelijke omgeving door te broeden in spleten, gaten en donkere holten van allerlei gebouwen. Vooral oude gebouwen, vaak in de binnenstad van steden, zijn in trek. Gierzwaluwen hebben het dan ook al een hele tijd moeilijk, aangezien oude panden in de stad steeds vaker gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouwprojecten, waar geen plek meer is voor de gierzwaluw. 
 
Dat nu net in dit nieuwbouwproject in Dendermonde plaats werd gemaakt voor gierzwaluwen, is zéér goed nieuws! Het bewijst dat met een kleine ingreep, je veel kan betekenen voor de natuur.
 
Benieuwd hoe je bij (ver)bouwen rekening kan houden met zwaluwen? Neem dan zeker een kijkje op onze projectpagina rond zwaluwen
Meer over zwaluwen
Nestkast voor gierzwaluw
© RLSD
Gierzwaluw
© Stefan Berndtsson