Pop-upbos 'Trees Pleas' als proefopstelling ontharding in Bornem

Via het PDPO-project Wegwijs in ontharding lieten we het voorbije jaar gemeenten kennismaken met onthardingsmogelijkheden van weginfrastructuur. Ook Bornem maakte haar engagement kenbaar om de steeds toenemende verhardingsgraad een halt toe te roepen. In de Kraeyhoevelaan plaatsten we in november het pop-upbos ‘Trees Pleas’: 20 bomen in plantbakken en zitbanken.Delen
Via het PDPO-project Wegwijs in ontharding lieten we het voorbije jaar samen met vzw Breekijzer, Trage Wegen vzw en RE-ST architecten gemeenten kennismaken met onthardingsmogelijkheden van weginfrastructuur. Ook Bornem maakte haar engagement kenbaar om de steeds toenemende verhardingsgraad een halte toe te roepen.
 
In de Kraeyhoevelaan plaatsten we in november het pop-upbos ‘Trees Pleas’ van BOS+: 20 bomen in plantbakken en zitbanken. Met deze proefopstelling wil de gemeente tonen hoe een publieke ruimte op een natuurvriendelijke manier dankzij ontharding ingenomen kan worden.De gemeente koos voor de Kraeyhoevelaan omdat dit een zeer brede straat is die volledig verhard is. Dankzij de vele ruimte is er ook heel wat mogelijk. Veel mensen reageren immers afwijzend: ze vrezen dat bomen te veel plaats gaan innemen of dat de weg zo te smal wordt. Maar dit klopt niet altijd en de voordelen zijn zoveel groter: er is meer schaduw, een betere waterinfiltratie en de biodiversiteit verhoogt.
 
 
Dankjewel voor de fijne samenwerking! Samen gaan we voor een betere waterinfiltratie, bevordering van de biodiversiteit, verkoeling tijdens hete zomers, … Kortom, een betere en klimaatrobuuste leefomgeving voor iedereen! 
© RLSD
© RLSD